Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure

Postat de Corina33 in Dulciuri
16 Feb 2014 | 4310 vizualizari
Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure

Imi plac pastele cu branza, imi place si macul, de fructele de padure nu mai zic! Asa ca atunci cand am vazut reteta asta am zis ca-i musai sa o fac! Si unde mai pui ca se fac si repede, mai mult tre sa stea la cuptor :)

Ingrediente

  • 16-18 bucati cannelloni
  • 500 g banza quark sau ricotta
  • 200 g creme fraiche (smantana cu min 30% grasime)
  • 200 g mac
  • 100 g stafide sau afine uscate
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra ptr ornat
  • Ptr sosul de fructe:
  • 300 g fructe de padure congelate
  • 8-10 linguri apa
  • 6-8 linguri zahar

Mod de preparare

Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul tub de cannelloni asa ca s-au potrivit perfect). Se umplu pe rand tuburile de cannelloni si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.

Se mixeaza ouale cu 50 g zahar si celalalt zahar vanilat, apoi se adauga laptele mixand pana il incorporam pe tot. Se toarna amestecul in tava peste cannelloni, apoi se da totul la cuptorul incis pentru 40 de minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim sosul de fructe: intr-o craticioara se pun la fiert apa cu zaharul si fructele de padure. Se fierb circa10-15 minute amestecand din cand in cand pana incepe sa se lege ca un sirop.

Pastele se servesc calde cu sos de fructe sau pudrate cu zahar. Sunt delicioase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor

Postat de cristeena20

Desert reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam...

Citeste continuarea

Desert la pahar, cu capsuni

Postat de merisor67

Desert la pahar, cu capsuni

Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat. Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 12:40
la 16.02.2014, 12:45
bune bune
la 16.02.2014, 12:47
Arata perfect si gustul cred ca e pe masura!!! Sigur le voi incerca!
la 16.02.2014, 12:50
Multumesc Geanina!
la 16.02.2014, 12:50
Motanel, mersi! Pupici!

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking