Ingrediente
- 16-18 bucati cannelloni
- 500 g banza quark sau ricotta
- 200 g creme fraiche (smantana cu min 30% grasime)
- 200 g mac
- 100 g stafide sau afine uscate
- 100 g zahar
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- unt pentru uns tava
- zahar pudra ptr ornat
- Ptr sosul de fructe:
- 300 g fructe de padure congelate
- 8-10 linguri apa
- 6-8 linguri zahar
Mod de preparare
Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul tub de cannelloni asa ca s-au potrivit perfect). Se umplu pe rand tuburile de cannelloni si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.
Se mixeaza ouale cu 50 g zahar si celalalt zahar vanilat, apoi se adauga laptele mixand pana il incorporam pe tot. Se toarna amestecul in tava peste cannelloni, apoi se da totul la cuptorul incis pentru 40 de minute la 180 de grade.
Intre timp pregatim sosul de fructe: intr-o craticioara se pun la fiert apa cu zaharul si fructele de padure. Se fierb circa10-15 minute amestecand din cand in cand pana incepe sa se lege ca un sirop.
Pastele se servesc calde cu sos de fructe sau pudrate cu zahar. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (72)
|