Desert napolitane cu crema de lamaie
Postat de RODIMUR in Dulciuri
15 Noi 2020 | 8263 vizualizari
Pentru că mi-au rămas cam multe foi de napolitană de la ultima prăjitură pe care am făcut-o, m-am gândit să fac napolitane de casă, cu cremă de lămâie bio, fără conservanți, coloranți, amelioratori și margarină. Napolitane bune, cu ingrediente naturale și sănătoase.
Zis și făcut! Napolitanele acestea nu se fac greu, dar problema este că nu au mai fost crocante: foile s-au înmuiat, pentru că în cremă a fost multă zeamă de lămâie. Chiar și așa, napolitanele au fost delicioase și mi-au amintit de unele prăjituri rapide care se făceau imediat după Revoluție cu astfel de foi și cu fel de fel de creme instant, apărute atunci la noi. Și în cazul acestor prăjituri, foile se înmuiau.
Concluzia a fost că pentru foi crocante, crema trebuie să fie densă, uscată, fără esențe lichide și sucuri. Așa că data viitoare când voi mai face napolitane, mă voi orienta spre o cremă de ciocolată, nu numai pentru că aș vrea neapărat să fie crocante, ci și pentru că vreau să încerc și alte variante.
Din ingredientele de mai jos am făcut 30 de napolitane (după ce am îndepărtat marginile) câte 5/porție.