Desert napolitane cu crema de lamaie

Postat de RODIMUR in Dulciuri
15 Noi 2020 | 8049 vizualizari
Desert napolitane cu crema de lamaie

Pentru că mi-au rămas cam multe foi de napolitană de la ultima prăjitură pe care am făcut-o, m-am gândit să fac napolitane de casă, cu cremă de lămâie bio, fără conservanți, coloranți, amelioratori și margarină. Napolitane bune, cu ingrediente naturale și sănătoase. Zis și făcut! Napolitanele acestea nu se fac greu, dar problema este că nu au mai fost crocante: foile s-au înmuiat, pentru că în cremă a fost multă zeamă de lămâie. Chiar și așa, napolitanele au fost delicioase și mi-au amintit de unele prăjituri rapide care se făceau imediat după Revoluție cu astfel de foi și cu fel de fel de creme instant, apărute atunci la noi. Și în cazul acestor prăjituri, foile se înmuiau. Concluzia a fost că pentru foi crocante, crema trebuie să fie densă, uscată, fără esențe lichide și sucuri. Așa că data viitoare când voi mai face napolitane, mă voi orienta spre o cremă de ciocolată, nu numai pentru că aș vrea neapărat să fie crocante, ci și pentru că vreau să încerc și alte variante. Din ingredientele de mai jos am făcut 30 de napolitane (după ce am îndepărtat marginile) câte 5/porție. 

Ingrediente

  • 6 foi de napolitană
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 200 grame de unt (peste 80% grăsime)
  • 1 lămâie bio (coaja și zeama)

Mod de preparare

Ouăle întregi se mixează cu zahărul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia crăticioara de la bain-marie și se lasă crema să se răcorească, amestecându-se din când în când, ca să nu se formeze crustă.

Cât timp crema stă la răcorit, se spală lămâia, se șterge și apoi se răzuiește fin. Se stoarce zeama de lămâie și se strecoară, ca să nu rămână sâmburi.

Se adaugă treptat zeama și coaja de lămâie în cremă și se omogenizează. Când crema s-a răcit complet, se adaugă untul mixat spumă. Se mixează crema, până la omogenizare.

Se pune o foaie de napolitană pe platou și se unge în strat subțire, cu două linguri încărcate de cremă. Se nivelează crema și se suprapune o altă foaie. Se continuă operațiunea la fel, până la epuizarea cremei și a foilor de napolitană.

Se dă platoul cu napolitana la răcoare pentru 1-2 ore, după care se porționează cu grijă, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, cât timp foile încă sunt ușor crocante și nu s-au înmuiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Postat de merisor67

Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao....

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de cafea si napolitane

Postat de sufletista

Desert tort cu mousse de cafea si napolitane

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2020, 06:55
arata bineeeeee!!
la 16.11.2020, 06:56
Mulțumesc frumos, Claudia!
la 16.11.2020, 07:17
Ce bine arata!
la 16.11.2020, 07:47
Mulțumesc frumos, Cristinuța!
la 16.11.2020, 07:50
Imi plac prajiturile cu foi de napolitana. Se pregatesc jusor. iar gustul acrisor cred ca le-a facut delicioase!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking