Desert negresa cu crema de branza si cirese

Postat de oanapl in Prajituri
2 Sep 2017 | 3050 vizualizari
Desert negresa cu crema de branza si cirese

În luna iulie am mers la mare și am stat la nașii noștri. Cum nu puteam să merg fără ceva bun, pregătit de mine, m-am gândit să fac o negresă cu cireșe. A fost foarte apreciată de toată lumea. O puteți pregăti cu orice fruct de sezon ;) Din păcate pozele nu sunt foarte reușite, deoarece nu am avut timp prea mult să mă "joc". :D Mie îmi place foarte mult acest aluat și îl folosesc frecvent și la blaturile de tort. Iese umed, gustos și nu e înecăcios, deci nu trebuie însiropat. ;)

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • -pentru crema brânză:
  • 300g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50g zahăr măcinat
  • 1 lingură făină
  • Esență de vanilie
  • 300g cireșe

Mod de preparare

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Scoți sâmburii cireșelor și le lași să se scurgă într-o sită. 
Pentru crema de brânză, amesteci brânza cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final. Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc. Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția. Așezi cireșele deasupra și le apeși ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit în tavă, apoi o poți felia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu crema de branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu vanilie si cafea

Postat de RuxyRux

Prajitura cu vanilie si cafea

Blatul dupa cum stiti deja se prepara extrem de rapid, numai ca aici e un pic mai migalos( putin, nu va speriati)... Se amesteca ingredientele pentru blat si in doua minute obtinem firmiturile....

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu pere

Postat de angyb

Prajitura rasturnata cu pere

Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2017, 22:52
Cam bunaciune negresa asta albita....
la 02.09.2017, 22:57
Mulțumesc!
la 02.09.2017, 23:01
la 02.09.2017, 23:28
la 03.09.2017, 00:05

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking