Ingrediente
- 230 g faina
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 40 g cacao
- 430 ml lapte caldut
- 30 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 fiola esenta de rom
- Glazura:
- 100 g ciocolata
- 50 ml frisca lichida
- Decor:
- nuca de cocos
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare.
Punem acum si esenta de rom.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
Dam tava la cuptor la foc mic-mediu (180 grade) pentru aproximativ 40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racit, iar intre timp pregatim glazura.
Compozitia va fi pufoasa si usor umeda.
Glazura:
Topim ciocolata pe baie de aburi si turnam putin cate putin din frisca lichida. Amestecam in compozitie pana cand se va forma o glazura fina pe care o vom turna peste prajitura.
Presaram deasupra nuca de cocos, o portionam si o servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|