Ingrediente
- 1 pahar ulei
- 2 pahare apa minerala
- 3 pahare faina
- 1 pahar zahar
- 1 lingurita rasa amoniac
- 1 sticluta esenta de rom
- un praf de sare
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1 lingura miez din boabe de cacao
- glazura:
- 150 gr. zahar pudra
- 1 lingura pudra de cacao
- 2 linguri apa rece
- 500 gr. jumatati de cirese
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius.
Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii.
Ingredientele lichide: ulei, esenta de rom si apa minerala se toarna intr-un castron din plastic incapator.
Adaugam zaharul si amoniacul, amestecam.
Punem faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il turnam in tava.
Nivelam, apoi presaram fulgii de ovaz si bucatele din miez de boabe de cacao, iar la final asezam jumatatile de cirese pe intreaga suprafata a prajiturii.
Coacem prajitura 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.
Se face testul cu scobitoarea, cand prajitura este coapta, se scoate din cuptor si se acopera, fierbinte fiind, cu glazura rece obtinuta din amestecarea zaharului pudra cu cacao si 2 linguri apa rece.
Lasam prajitura la racit, apoi portionam si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|