Ingrediente
- 50 gr.cacao
- 550 gr. faina alba proaspat cernuta
- 300 ml apa minerala
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- o mana de gris
- 1/2 borcan peltea (de gutui am pus eu)
- 150 gr. zahar tos
- 1 sticluta esenta de rom
- 750 gr. visine curatate de samburi
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul.
Mixam si adaugam apoi apa minerala, incorporam faina, omogenizam.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava. Nivelam, presaram grisul,asezam din loc in loc visinele si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.
Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor,lasam prajitura la racit.
Pudram cu zahar farin,portionam si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|