Ingrediente
Coji:
- 3 oua
- 200 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 cana de zahar
- esenta de vanilie
- faina cat cuprinde
Umplutura:
- 200 g ciocolata
- 200 g unt
- 5-6 linguri nuca macinata
- 4 linguri zahar
- 5 linguri lapte
- esenta de rom
Mod de preparare
Coji: Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde sa intoarcem forma de pe o parte pe alta.
Crema: Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit. Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.
Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile. Optional se pot da prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|