Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
11 Iun 2021 | 3339 vizualizari
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Recent am achiziționat un aparat pentru făcut nuci. De data aceasta am făcut o rețetă  de aluat de la Andra, dar nucile mi s-au părut puțin cam tărișoare. Poate dacă apucau să stea câteva zile umplute se mai înmuiau. Aparatul ușurează mult munca, dar mai am de exersat nițel cu el. Trebuie să te miști repede și să faci biluțe de aceeași mărime, pentru că altfel ies peste marginea găurii și nu sunt aspectuoase. 

Ingrediente

  • Coji de nuci:
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 75 g unt topit
  • 75 ml lapte
  • 1/2 linguriță amoniac stins cu 1 linguriță oțet
  • Crema:
  • 70g biscuiți
  • 30 g zahăr măcinat
  • 100ml lapte
  • 40 g ciocolată
  • esență de rom
  • 60 g nuci măcinate
  • 15g cacao

Mod de preparare


Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins cu oțet. Se amestecă totul cu mâna și se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se mai adaugă făină daca este necesar. Se formează o bilă din aluat și se pune la rece pentru cel puțin jumătate de oră.
Se scoate aluatul, se fac biluțe și se pun în aparatul de făcut nuci și se lasă la copt pentru 2-3 minute, până când se rumenesc frumos. Se scot din aparat și se lasă la răcit pe un grătar.

Pentru cremă, se pune laptele la fiert. Se macină biscuiții și nucile. Se topește ciocolata pe baie de aburi.
Se amestecă ingredientele solide, apoi se adaugă ciocolata topită și laptele fierbinte și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.
Se ia câte o coajă de nucă și se umple, apoi se unesc câte două. Opțional se pot da nucile prin zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate

Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un  praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Postat de Pungasa_Rogue

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Coji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2021, 16:37
Doua nuci pentru cafeluta de la ora 5 , te rog !!!
la 11.06.2021, 16:38
la 11.06.2021, 17:40
Bune bune!
la 11.06.2021, 18:01
la 11.06.2021, 18:02
Nu mai fac din astea nici sa ma bati, mananc de la tine

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking