Ingrediente
Pt coji:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml ulei
- ~700 g faina
- 1 plic praf de copt
Pt umplutura:
- 400 ml lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g zahar
- 250 g biscuiti
- 200 g nuca macinata
- 1 lgt esenta rom
Mod de preparare
Cojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza putin, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta pana se obtine un aluat moale, dar nelipicios. Se lasa sa se odihneasca cel putin jumatate de ora.
Se pregateste aparatul conform instructiunilor. Din aluat se rup bucatele mici si se formeaza bilute, cantitatea optima pt o biluta ar fi de cca 5 g. Se asaza bilutele in orificiile aparatului si se inchide. In jur de 2-3 minute este suficient. Se lasa cojile sa se raceasca.
Crema: se pune laptele impreuna cu zaharul si ciocolata pe foc. Se lasa pana se topesc si se omogenizeaza totul.
Biscuitii se macina, la fel si nuca. Se pun intr-un bol peste care se toarna laptele cu ciocolata. Se omogenizeaza totul bine si se lasa sa se raceasca.
Cand sunt gata, se umple formele si se lipesc intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|