Desert nuci umplute

Postat de mirela0911 in Prajituri
26 Iun 2018 | 10216 vizualizari
Desert nuci umplute

Pentru ca am castigat un aparat de facut coji pentru nuci, nu l-am lasat mult sa astepte si l-am pus la treaba. M-am inspirat din mai multe retete si am preparat aceste nuci care au iesit delicioase.

Ingrediente

Pt coji:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • ~700 g faina
  • 1 plic praf de copt

Pt umplutura:

  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g zahar
  • 250 g biscuiti
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lgt esenta rom

Mod de preparare

Cojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza putin, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta pana se obtine un aluat moale, dar nelipicios. Se lasa sa se odihneasca cel putin jumatate de ora.

Se pregateste aparatul conform instructiunilor. Din aluat se rup bucatele mici si se formeaza bilute, cantitatea optima pt o biluta ar fi de cca 5 g. Se asaza bilutele in orificiile aparatului si se inchide. In jur de 2-3 minute este suficient. Se lasa cojile sa se raceasca.

Crema: se pune laptele impreuna cu zaharul si ciocolata pe foc. Se lasa pana se topesc si se omogenizeaza totul.

Biscuitii se macina, la fel si nuca. Se pun intr-un bol peste care se toarna laptele cu ciocolata. Se omogenizeaza totul bine si se lasa sa se raceasca. 

Cand sunt gata, se umple formele si se lipesc intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate

Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un  praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2018, 12:07
Ce delicioase...le iubesc Mirelusa, bravo!
la 27.06.2018, 12:07
WAW!!!! Minunateeeeeee!!!!
la 27.06.2018, 12:30
Ce faine sunt...! De mulți ani îmi propun să fac și eu așa ceva și nu știu când le va veni rândul...!
la 27.06.2018, 12:46
Arata minunat!
la 27.06.2018, 14:18

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking