Ingrediente
Aluat:
- 125 g
- 100 g unt moale
- 65 g zahar pudra
- 35 g miez de nuca macinata
- 1 varf de bicarbonat
- 2-3 picaturi de aroma de vanilie naturala
- 1 lingura cacao amara
Umplutura:
- 6 biscuiti cu scortisoara Speculoos @Lotussau Petit Lu
- 50 g miez de nuca macinat
- 25 g unt
- 1 lingura buna de @Nutella
Mod de preparare
Amestecati faina, zaharul, nucile macinate, cacaua si vanilia. Adaugati treptat untul taiat bucatele si formati o bila de aluat.
Puneti-o la rece cel putin 1 ora - am pus-o intr-o punga de congelat si lasat o noapte la rece. Se fac 30-40 de bilute cu care se captusesc formele de nuci unse.
Am facut 30 mai groase caci aveam numai 30 forme, puteti face 40 fara probleme.
Se dau la cuptor 10-15 minute la 180°C. Scoateti din forme si lasati la racit. Macinam biscuitii si miezul de nuca.
Se amesteca biscuitii, nucile cu untul topit si cu Nutella. Frecati pana obtineti o compozitie densa si cremoasa.
Umpleti cu crema fiecare jumatate de coaja de nuca .
Lipiti apoi doua cate doua. Se pot tavali prin zahar pudra sau se pot lasa ca atare. Ce delicioase sunt , a servi cu o cafea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|