Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara

Postat de panacris in Dulciuri
15 Dec 2018 | 2759 vizualizari
Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara

Eiii, o rețetă simplă, dulce și mai ales pe gustul celor care sunt în post! ;) Cu un pic de îndemnare și răbdare, orice gospodină novice o poate prepara! ;) Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente

  • Aluat de foietaj cca. 400 g
  • Zahăr brun cca. 3 linguri
  • Scorțișoară 1 lingură
  • Zahăr vanilinat cu rom 1 plic
  • Zahăr pudră cca.3 linguri

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară.

Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă înțelegeți, dacă nu, sper că o să pricepeți din imagini :D Apoi tăiați bucățele de cca. 2 degete din ruloul obținut ;) Apoi aplatizați rulourile, ca să obțineți efectul de ochelari ;) Stropiți ochelari cu puțină apă și presărați zahăr vanilinat cu rom.

Ochelarii se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament/copt și se dau la copt cca. 10 minute la 200 grade C, apoi cca. 10 minute la 150 grade C. După ce s-au răcorit, se pudrează cu zahăr praf (pudră!)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Postat de katty

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate. Separam albusurile de galbenusuri. Batem...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Postat de merisor67

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2018, 19:29
Deliciosi! Si noi mai facem cand si cand
la 15.12.2018, 19:31
Ce buni sunt ochelarii astia
la 15.12.2018, 19:38
Ce buni și drăguți sunt...!
la 15.12.2018, 19:43
buni buni
la 15.12.2018, 20:01
Asa ochelari sa tot ai

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking