Desert pana cotta cu lapte si capsuni

Postat de ctlina in Dulciuri
17 Aug 2018 | 4901 vizualizari
Desert pana cotta cu lapte si capsuni

Vara este ideal, putem diversifica acest desert cu fructele dorite. Este de obicei compus din smantana, lapte, zahar si parfumat cu vanilie. Se adauga gelatina pentru a obtine o crema ferma. De data aceasta l-am facut numai cu lapte, este mai putin cremos dar mai dietetic. https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/pana-cotta-cu-lapte-si-capsuni.html

Ingrediente

  • 50 cl de lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 60 g de zahar+ 2 linguri
  • esenta de vanilie
  • 20 de capsuni

Mod de preparare

Spalati si curatati capsunile.

Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece.

Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece.

Intr-o oala adanca puneti la fiert laptele cu cele 60 g de zahar.

Amestecati si cand ajunge la fierbere luati de pe foc.

Adaugati gelatina stoarsa bine, vanilia si amestecati pana se topeste.

Puneti un pic de capsuni taiate in verine.

Varsati apoi laptele deasupra.

Lasati sa se raceasca la temperatura ambianta, apoi dati la rece cel putin 3 ore.

Cand panna cotta este legata, puneti deasupra capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pana cotta cu lapte si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu nuca si stafide

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu nuca si stafide

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte. Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat. La...

Citeste continuarea

Pasca cu branza de vaci si stafide

Postat de Ina

Pasca cu branza de vaci si stafide

Din cantitatile date am facut doua portii de pasca, in tavi cu diametrul de 22 cm, respectiv 24 cm. Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine si am pornit programul de framantare/...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2018, 21:06
Delicios!
la 17.08.2018, 21:26
la 17.08.2018, 22:48
la 18.08.2018, 04:45
la 18.08.2018, 07:42

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking