Ingrediente
- 5 ouă
- 5 linguri încărcate de zahăr pudră
- 5 linguri de făină albă
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 1 praf de sare extrafină
- 100 grame de fructe confiate
- 25 grame de unt, pentru uns tăvile
- Pentru decor:
- 100 grame de ciocolată albă
- 1 lingură de ulei din alune de pădure
- pepite de ciocolată cu lapte
- ornamente decor
Mod de preparare
Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna: zahărul pudră, cel vanilinat și la urmă făina ”în ploaie”, încorporată cu ajutorul unei furculițe, cu mișcări circulare de jos în sus.
Apoi se adaugă o jumătate din cantitatea de fructe confiate, se încorporează ușor, ca să nu se lase compoziția pufoasă și apoi se toarnă în straturi în tăvile unse cu unt în prealabil. Pe fiecare strat de compoziție, se presară restul de fructe confiate.
Se dau tăvile la cuptor, la temperatură medie, până ce pandișpanele cresc și se rumenesc frumos. Atunci se scot din cuptor și după ce se răcoresc, se scot cu grijă din tăvi și se pun pe un platou.
Pentru decor, se topește ciocolata albă (la care se adaugă uleiul de alune de pădure) la bain-marie, se pune într-un poș și se decorează pandișpanele. Se continuă cu ornamentele decor și pepitele de ciocolată, sau cum vrea fiecare să le decoreze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|