Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

Postat de ctlina in Dulciuri
19 Iul 2020 | 2933 vizualizari
Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

'retete de vara' Foarte bun acest desert usor si rapid de facut Trebuie numai lasat 4 ore la rece si-l puteti degusta. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/pana-cotta-cu-lapte-de-migdale-si.html

Ingrediente

  • 270 ml de lapte de migdale
  • 150 ml de smantana lichida
  • 30 g de indulcitor natural + 1 lingura (sau 50 g de zahar)
  • vanilie
  • 2 g de gelatina agar agar (1 pliculet)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie
  • 125 gr de fructe de padure

Mod de preparare

Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece.

Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul.

Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute.

Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon.

Am pus un pic de fructe pe fundul formelor.

Lasati sa se raceasca si dati la rece 3-4 ore.

Pregatiti sosul coulis de fructe de padure.

Intr-o cratita amestecati fructele cu o lingura de indulcitor, 4 linguri de apa si zeama de lamaie.

Zdrobiti-le usor cu o furculita si lasati sa fiarba 3 minute.

Rezervati si lasati sa se raceasca complet.

Cand sunt bine prinse, scoateti din forme si serviti cu coulis.

Decorati cu  menta proaspata si serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

Postat de Dya

Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

 Pentru blat procedam astfel:  Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.  Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina...

Citeste continuarea

Desert cornulete tigarete

Postat de mirela0911

Desert cornulete tigarete

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si untura. Se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pun galbenusurile, zaharul vanilat si smantana si se framanta pana se obtine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2020, 17:52
Arata delicios!
la 19.07.2020, 18:14
Ce fain arată...!
la 19.07.2020, 18:47
la 19.07.2020, 18:58
bun desertul
la 19.07.2020, 20:59

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking