Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

Postat de ctlina in Dulciuri
19 Iul 2020 | 2909 vizualizari
Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

'retete de vara' Foarte bun acest desert usor si rapid de facut Trebuie numai lasat 4 ore la rece si-l puteti degusta. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/pana-cotta-cu-lapte-de-migdale-si.html

Ingrediente

  • 270 ml de lapte de migdale
  • 150 ml de smantana lichida
  • 30 g de indulcitor natural + 1 lingura (sau 50 g de zahar)
  • vanilie
  • 2 g de gelatina agar agar (1 pliculet)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie
  • 125 gr de fructe de padure

Mod de preparare

Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece.

Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul.

Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute.

Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon.

Am pus un pic de fructe pe fundul formelor.

Lasati sa se raceasca si dati la rece 3-4 ore.

Pregatiti sosul coulis de fructe de padure.

Intr-o cratita amestecati fructele cu o lingura de indulcitor, 4 linguri de apa si zeama de lamaie.

Zdrobiti-le usor cu o furculita si lasati sa fiarba 3 minute.

Rezervati si lasati sa se raceasca complet.

Cand sunt bine prinse, scoateti din forme si serviti cu coulis.

Decorati cu  menta proaspata si serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonaci fara framantare

Postat de camelia75

Cozonaci fara framantare

Pentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti...

Citeste continuarea

Desert croissante cu unt si scortisoara

Postat de Oana

Desert croissante cu unt si scortisoara

Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid. Mai intai amesteca untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2020, 17:52
Arata delicios!
la 19.07.2020, 18:14
Ce fain arată...!
la 19.07.2020, 18:47
la 19.07.2020, 18:58
bun desertul
la 19.07.2020, 20:59

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking