Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Postat de medioto59 in Dulciuri
21 Feb 2016 | 4333 vizualizari
Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 100 g stafide
  • 200 g merisoare
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită

Mod de preparare

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar si galbenusurile. Batem cu telul.Adaugam restul de nuca ( eventual prajita), merisoarele, stafidele si zaharul vanilat.

Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus. Punem pe foc mic si lasam  sa dea in cateva clocote. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara. Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde. Compozitia trebuie impartita in 3 parti (ochiometric).

Prajitura o asamblam pe un platou sau pe un blat.Asezam pe platou  prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana. Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura. Lasam  sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.

Prepararea glazurii:

Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul. Se amestecă bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc.Se adauga cacao.Se amesteca.Se trage de pe foc ,se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii.Decoram cu bomboane ornament.Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Homemade Raffaello

Postat de BakeUpArtist

Homemade Raffaello

Punem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de...

Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata alba si cocos

Postat de gurita_ta2005

Clatite cu ciocolata alba si cocos

Intr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat. Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2016, 21:00
tare bine arata!
la 21.02.2016, 21:01
Claudia
la 21.02.2016, 21:07
la 21.02.2016, 21:09
la 21.02.2016, 21:09
reisnaor_2006

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking