Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni

Postat de TAB1TA in Dulciuri
5 Apr 2020 | 2849 vizualizari
Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni

De fiecare data papanasii sunt un succes. Tuturor le plac.
Sunt deliciosi.

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 200 ml smantana
  • 150 g gem de capsuni

Mod de preparare

Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator.
Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca.
Se va obtine un aluat moale.
Nu se framanta.
Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Am scos aluatul din frigider si l-am pus pe un blat infainat cu putina faina.
Am intins o foaie si am decupat inelele cu ajutorul unui pahar si a unui dop de sticla. Apoi am modelat cu mana pentu a da forma dorita. De asemenea, bilutete le-am modelat tot cu mana.
Cat au stat pe blatul de lucru s-au mai umflat putin.
Am pus uleiul intr-o oala mai adanca si am inceput sa le prajesc.
Uleiul trebuie sa fie bine incins.
Se prajesc 2 sau 3 minute sau pana capta o culoare aurie.
I-am scos si i-am asezat pe hartie absorbanta.
I-am transferat apoi pe farfuri si i-am ornat cu smantana si gem de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu dulceata de cirese

Postat de cristinutanicolita

Clatite cu dulceata de cirese

Intr-un vas inalt punem ouale,un praf de sare,zaharul,esenta,apa , laptele si mixam. Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei inghetate topite. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede glazurate

Postat de Valclaudia

Fursecuri fragede glazurate

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2020, 01:06
Gust de la tine. N-am mai facut papanasi nici nu stiu de cand.
la 06.04.2020, 01:20
Cu mare drag Deyu. Si eu trebuie sa -i repet ca s-au mancat repede.
la 06.04.2020, 06:38
Buni!
la 06.04.2020, 08:24
Foarte buni
la 06.04.2020, 08:47
Tare buni...!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking