Desert pariziene cu branza si stafide

Postat de Corina33 in Prajituri
2 Oct 2013 | 43805 vizualizari
Desert pariziene cu branza si stafide

Daca ma gandesc fooooaaaarte bine, reteta o am de la Ana Maria (Justlovecooking)! Am facut prima data anul trecut cu nutella bineinteles :D si de atunci tot fac.... Am facut si ca sa avem pe drum cand am venit incoace, sunt foarte bune de pus la pachet! Acum am facut pentru prima data cu branza, ca mi-a facut pofta Crisulina cu boccelutele ei! Sunt dementiale! Va poftesc sa serviti pana mai am! PS. Am mancat una aproape fierbinte iar in timp ce faceam pozele cred c-am mancat fo' trei :))

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 2 linguri stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat: Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta bine (circa 5 minute) un aluat molcut si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il punem la dospit pentru o ora in loc caldut.

Umplutura: Se amesteca bine toate ingredientele.

Rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 12 parti aproximativ egale. Intindem pe rand cu sucitorul cate o pariziana de forma ovala. Jumatate o franjuram cu un cutit - franjurii sa fie de grosimea si lungimea unui deget. Pe partea nefranjurata asezam 2 lingurite de umplutura, impachetam bine umplutura apasand pe margini sa nu iasa afara si rulam.

Se asaza parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute acoperite cu un prosop. Se ung parizienele cu galbenusul amestecat cu lapte si se coc 20-25 de minute la 180 de grade.

Se pot pudra cu zahar inainte de servire. Merg excelent langa o cana cu lapte, o cafea sau un capuccino!

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in...

Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese

Postat de Dya

Clafoutis cu cirese

Dupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2013, 19:30
la 02.10.2013, 19:30
Foarte bune si frumoase!
la 02.10.2013, 19:32
Hai ca aduc iaurtul!
la 02.10.2013, 19:39
arata minunat
la 02.10.2013, 19:47
Minunate

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking