Pariziene cu brânză

Postat de diaconta in Dulciuri
2 Noi 2011 | 15160 vizualizari
Pariziene cu brânză

Am tot vazut la fete,mai întâi la Ana Maria apoi la Justlovecooking si la Elena_Daria.De fapt nu-mi erau straine,le gasisem la o patiserie si mi-au placut tare mult.Eu am ales varianta cu brânza.Am avut o branza de vaca dulce si cremoasa,brânza adevarata.Acum stateam pe gânduri daca sa postez reteta sau nu.M-am apucat sa-mi schimb niste setari la aparatul foto si mi-am sters pozele din timpul prepararii.Se întâmpla la nepriceputi ca mine. I-am promis Doamnei Maria ca-i dau si ma tin de cuvant,chiar daca ea si-a retras oferta.....eu nu's suparacioasa.

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • 500 gr faina
  • 260 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 50 gr unt
  • Un ou si un galbenus pentru uns
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500 gr branza de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri de zahar
  • Coaja de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Pregatim mai întâi maiaua.Pentru aceasta amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Lasam maiaua sa creasca într-un loc caldut.

Faina o cernem într-un castron,adaugam putina sare,oul,untul topit,zaharul (mai putin cele 2 linguri puse la maia),vanilia si laptele caldut.Framântam un aluat omogen.Mie mi s-a parut potrivita consistenta pentru un aluat dospit,dar daca considerati mai puteti pune faina sau lapte.Acoperim cu un prosop si lasam coca obtinuta sa dospeasca într-un loc caldut.Când si-a dublat volumul putem sa ne apucam de format parizienele.

Impartim aluatul în 8 parti egale.Acum am sa încerc sa va explic cum se împatura aceste pariziene,dat fiind ca nu mai am pozele.Intindem fiecare biluta  ca si o foaie dreptunghiulara.Impartim foaia „imaginar” în doua.Jumatate din foaie o „franjuram” cu un cutter pentru aluat.

Pe partea netaiata asezam umplutura de brânza,îndoim marginile pentru a evita ca umplutura sa iasa si rulam dinspre partea cu umplutura,în asa fel ca partea cu franjurile sa îmbrace frumos partea de deasupra.Ungem deasupra cu galbenusul de ou,le mai lasam în tava 30 de minute sa mai creasca,apoi  le punem la cuptor pentru 25 de minute.

Sunt un adevarat deliciu,foarte pufoase si cu umplutura cremoasa de brânza.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (78)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert pariziene cu branza dulce

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 17:28
prima....calde si bune ....pot manca linistita ....doar vreo doua
la 02.11.2011, 17:30
Buni cu mare drag,poti sa servesti cat iti place
la 02.11.2011, 17:31
Hop si eu!
la 02.11.2011, 17:33
Aaaaa, deci nu sunt calde Am citit mai tarziu introducerea , dar tot vreau....mai ai?
la 02.11.2011, 17:36
Buni,nici nu's bune calde,o sa te doara sromacul
dar mai am ca nu am avut cand sa le mananc

Vezi toate comentariile (78)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking