Ingrediente
- Pentru coca:
- 500 gr faina
- 260 ml lapte
- 70 gr zahar
- 20 gr drojdie
- 50 gr unt
- Un ou si un galbenus pentru uns
- Esenta de vanilie
- Un praf de sare
- Pentru umplutura de branza:
- 500 gr branza de vaca
- 2 linguri smantana
- 3 linguri de zahar
- Coaja de lamaie
- vanilie
Mod de preparare
Pregatim mai întâi maiaua.Pentru aceasta amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Lasam maiaua sa creasca într-un loc caldut.
Faina o cernem într-un castron,adaugam putina sare,oul,untul topit,zaharul (mai putin cele 2 linguri puse la maia),vanilia si laptele caldut.Framântam un aluat omogen.Mie mi s-a parut potrivita consistenta pentru un aluat dospit,dar daca considerati mai puteti pune faina sau lapte.Acoperim cu un prosop si lasam coca obtinuta sa dospeasca într-un loc caldut.Când si-a dublat volumul putem sa ne apucam de format parizienele.
Impartim aluatul în 8 parti egale.Acum am sa încerc sa va explic cum se împatura aceste pariziene,dat fiind ca nu mai am pozele.Intindem fiecare biluta ca si o foaie dreptunghiulara.Impartim foaia „imaginar” în doua.Jumatate din foaie o „franjuram” cu un cutter pentru aluat.
Pe partea netaiata asezam umplutura de brânza,îndoim marginile pentru a evita ca umplutura sa iasa si rulam dinspre partea cu umplutura,în asa fel ca partea cu franjurile sa îmbrace frumos partea de deasupra.Ungem deasupra cu galbenusul de ou,le mai lasam în tava 30 de minute sa mai creasca,apoi le punem la cuptor pentru 25 de minute.
Sunt un adevarat deliciu,foarte pufoase si cu umplutura cremoasa de brânza.
Poftă bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (78)
|