Ingrediente
- Aluatul:
- 400 g faina alba
- 2 oua
- 1 lingura de zahar
- 1 varf de sare
- 1 plic de drojdie uscata
- lapte cat cuprinde
- Umplutura:
- 350g ricotta
- 1 ou
- 3 linguri de zahar
- Pt. uns:
- 1 galbenus
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Pregatim o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte cald. Lasam la loc cald pana cand creste. Framantam maiaua cu ouale, faina, restul de zahar si adaugam treptat lapte caldut framantand mereu pana cand devine un aluat elastic nelipicios. Lasam sa cresca la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.
Amestecam ricotta cu oul si zaharul.
Cand aluatul a crescut il impartim in 8 parti egale.intindem fiecare biluta in forma ovala si franjuram jumatate din ele.
Pe partea ramasa netaiata punem ricotta ,rulam inchizand capetele. Lasam sa creasca 15 minute dupa care le ungem cu ou batut cu lapte.
Dam la cuptorul preincalzit 35-40 de minute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|