Ingrediente
- 1 kg branza dulce
- 7 oua mari
- 285 gr zahar fin
- 170 gr unt gras 82%
- 400 gr iaurt grecesc
- 150 gr amidon
- un praf de sare
- 1/2 plic praf de copt
- coaja razuita de portocala( Bio)
- esenta de rom
- vanilie
Glazura de ciocolata:
- 125 gr ciocolata neagra 60% cacao
- 75 gr unt
- 1 lingura plina de Nutella
Decoratiuni:
- praline si oua de ciocolata
Mod de preparare
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si coaja de portocala pana se omogenizeaza.
Compozitia de branza se adauga lingura cu lingura peste cea de oua si se mixeaza fara oprire.
Se opreste mixerul si se toarna amidonul, apoi praful de copt, se amesteca cu un tel sau o lingura astfel incat sa nu se imprastie in aer, apoi se porneste din nou mixerul si se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet.
Se tapeteaza o forma rotunda cu pergament, se toarna compozitia si se coace pasca timp de o ora la 180 de grade C.
Pasca se lasa la racit si intre timp se prepara glazura.
Intr-un vas se topeste untul usor, apoi in el se topeste ciocolata, se trage vasul de pe foc si se adauga nutella, se amesteca bine. Glazura se lasa 5 minute la racit, apoi se asaza cu lingura peste pasca.
Cand este racita perfect si glazura, se decoreaza pasca cu praline si oua de ciocolata.
Delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|