Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
10 Apr 2018 | 4224 vizualizari
Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal! Bunatati de Paste

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce
  • 7 oua mari
  • 285 gr zahar fin
  • 170 gr unt gras 82%
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 150 gr amidon
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja razuita de portocala( Bio)
  • esenta de rom
  • vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 125 gr ciocolata neagra 60% cacao
  • 75 gr unt
  • 1 lingura plina de Nutella

Decoratiuni:

  • praline si oua de ciocolata

Mod de preparare

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.

Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si  coaja de portocala pana se omogenizeaza.

Compozitia de branza se adauga lingura cu lingura peste cea de oua si se mixeaza fara oprire.

Se opreste mixerul si se toarna amidonul, apoi praful de copt, se amesteca cu un tel sau o lingura astfel incat sa nu se imprastie in aer, apoi se porneste din nou mixerul si se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet.

Se tapeteaza o forma rotunda cu pergament, se toarna compozitia si se coace pasca timp de o ora la 180 de grade C.

Pasca se lasa la racit si intre timp se prepara glazura.

Intr-un vas se topeste untul usor, apoi in el se topeste ciocolata, se trage vasul de pe foc si se adauga nutella, se amesteca bine. Glazura se lasa 5 minute la racit, apoi se asaza cu lingura peste pasca.

Cand este racita perfect si glazura, se decoreaza pasca cu praline si oua de ciocolata.

Delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Retete similare

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de oanapl

Desert pasca cu branza si ciocolata

Blatul:  Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2018, 22:34
Deliciu
la 10.04.2018, 22:36
Iti multumesc frumos Mihaela scumpa mea!
la 10.04.2018, 22:38
Oauuuuuu ce pasca grozava
la 10.04.2018, 22:46
la 10.04.2018, 23:17
Ce bine arată și în secțiune. 😍😍

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking