Ingrediente
- 1 kg branza de vaci
- 200 gr branza telemea de vaci
- 100 gr stafide
- 8 linguri de zahar
- 6 oua
- 7 linguri faina
- 3 linguri pesmet
- 1 plic praf de copt
- esenta de rom si vanilie
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Branza de vaci o amestecam cu telemeaua sfaramata cu o furculita.
Stafidele le punem intr-un bol cu esenta de rom.
Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si pesmetul si omogenizam cu branza de vaci.
Galbenusurile se adauga peste branza, punem si stafidele scurse de esenta de rom si omogenizam.
Bezeaua obtinuta din albusuri se incorporeaza usor in branza de vaci.
O forma rotunda de blat de tort o acoperim cu hartie de aluminiu sau de copt sau tapetam cu unt peretii formei.
Se toarna compozitia in forma,si se da la cuptor pentru circa 40-45 minute.
Eu am facut in 2 forme.
Stingem cuptorul si lasam pasca sa se raceasca in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat by merisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|