Desert pasca traditionala

Postat de sufletista in Dulciuri
3 Apr 2018 | 2600 vizualizari
Desert pasca traditionala

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 20 g drojdie
  • Umplutura
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 30 g faina
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • coaja de la 1/2 lime
  • zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca.

Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un bol mixam albusurile (ramase de la aluat) ouale cu zaharul, un praf de sare pana ce se topeste zaharul.

Adaugam branza de vaci, coaja de lamaie, lime data prin razatoare, esenta, faina si amestecam cu o paleta.

Eu am impartit compozitia in 2, in una am adaugat stafide inmuiate in lichior de cirese, in alta am adaugat fructe uscate inmuiate in compot de ananas,

Scoatem aluatul pe masa infainata, il impartim in 3 bucati egale.O bucata de aluat o intindem pe masa infainata astfel incat sa aiba marimea formei in care dorim sa coacem pasca.

Celelalte 2 bucati le intindem sub forma de cordoane lungi si subtiri, le sucim(impletim) astfel incat sa aiba lungimea circumferinta tavii.

Asezam impletitura pe marginea formei,formand o coronita,acoperim cu un prosop si lasam aluatul sa se odihneasca 10 min. Ungem aluatul pe margine cu oul batut, adaugam umplutura si dam tava la cuptorul incalzit pana ce rumeneste frumos (cca 30-40 min), la 180 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala cu branza

Postat de RODIMUR

Desert pasca traditionala cu branza

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2018, 18:38
Arată foarte bine, chiar minunat, dar nu specifici cu ce este pasca și te rog să mai verifici puțin lista ingredientelor pentru că apare brânza ca ingredient la aluat. E o greșeală, sau așa ai făcut/vrut să scrii?
la 03.04.2018, 18:39
Bună bună!
la 03.04.2018, 18:42
la 03.04.2018, 18:43
Rodi nu e greseala,am uitat sa scriu la modul de preparare
la 03.04.2018, 18:51
Cred ca este foarte buna cu tot ce ai pus acolo

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking