Ingrediente
- Brânză de vaci grasă 700 g,
- Ouă 8 bucăți,
- Zahăr tos 8 linguri,
- Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,
- Amidon 100 g,
- Făină albă de grâu 100 g,
- Griș de grâu dur 100 g,
- Coajă de lămâie Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
- Sare de Hymalaia ½ linguriță,
- Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
- Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
- Cireșe confiate cca. 100 g,
- Portocale confiate cca. 100 g,
- Limete confiate cca. 100 g.
Mod de preparare
Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează.
Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și praful de copt, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de ouă și zahăr, iar aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament, de data asta în cazul meu într-o formă faină din silicon!
Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la 180 de grade.
După ce trece testul scobitorii, pasca se scoate de la copt, se lasă să se răcească în tavă cca. 60 de minute 😉 apoi se porționează și se pudrează cu zahăr farin.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca turnata cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|