Se face un aluat fraged din: făină, unt, 1 ou, zahăr, sare și vanilie și când este gata format, nelipicios și elastic, se pune într-o folie alimentară, în frigider pentru cel puțin o oră.
Pentru această umplutură, smântâna se pune la scurs, într-un săculeț de pânză, cu o zi înainte, într-un loc răcoros.
A doua zi, se amestecă smântâna scursă bine de zer cu: zahărul, gălbenușurile, vanilia, praful de sare și făina. Această operațiune trebuie făcută destul de repede, ca să nu se taie smântâna, dar totuși să se dizolve zahărul. De aceea e bine de folosit zahăr tos fin.
Când compoziția este gata, se scoate aluatul fraged din cuptor, se porționează, în funcție de numărul păștilor și se întinde o foaie care se pune în tavă, cu marginile depășind pereții formei de copt. Se procedează la fel pentru celelalte păști.
Pe fundul tăvii se presară stafide, opărite în prealabil 1-2 minute și ținute apoi, tot 1-2 minute în esență de rom sau de vanilie.
Se toarnă compoziția peste stafide, se nivelează și apoi marginile aluatului se decupează scurt, se rasfrâng spre interior și se ondulează manual.
Se unge cu ou, atât aluatul, cât și umplutura.
Se dă imediat la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40-45 de minute, până ce se rumenește frumos. Pasca poate fi ornată cu stafide în formă de cruce, după ce a început să crească. Când pasca este gata, aluatul este frumos rumenit, dar compoziția pare moale. Ea se va întări, pe măsură ce se va răci.