Ingrediente
- 600 grame de aluat de foietaj
- 1 borcan de gem de gutui
- 1 ou pentru uns
- făină albă pentru întins aluatul
Mod de preparare
Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural.
Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da forma dreptunghiulară.
Se taie dreptunghiuri egale între ele și se pregătesc două câte două, pentru realizarea pateurilor.
Pe mijlocul unui dreptunghi de aluat se pune o linguriță încărcată de gem. Se umezesc cu apă marginile dreptunghiului, de jur împrejur și se suprapune un dreptunghi de aluat secționat pe mijloc.
Se presează manual marginile dreptunghiului, de jur-împrejur și apoi se lipesc prin presare cu o furculiță.
Se pun pateurile în tava în care s-a întins hârtie de copt și se ung bine cu un ou ”bătut”.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce pateurile se rumenesc frumos.
Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|