Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Postat de Constelatialeu in Torturi
6 Aug 2019 | 2861 vizualizari
Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Uite ca am ajuns sa sarbatoresc si-o juma de centenar, simplu si cu zambete la purtator. Imi doresc , chiar asa oare ce-mi doresc, nu stiu, revin peste 50 de ani si va spun, deocamdata nu mi-am dorit  ceva in mod expres dar am avut parte de multe experiente frumoase si haioase...n-o mai lalai si scriu reteta asta simpla pana nu mananc toata Pavlova de una singura. Mi-am facut un tort pe care sa-l mananc ca o calica de una singura, nu ca as trai de una singura, doar ca e ceea ce-mi place mie mult si altora nu prea.....:D

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 linguri amidon alimentar Dr. Oetker
  • 1 lingura otet
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata La.Dorna
  • zmeura si mure proaspete
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si otetul si am mixat cca 3-4 min. Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am format fusta Pavlovei in 3 dimensiuni. Cuptorul electric  setat pe functia cu ventilatie l-am preincalzit la 130 grade, am bagat tava la cuptor pentru 6-7 min, apoi am redus temperatura la 100 grade si am lasat bezeaua sa se usuce frumos cca 1 ora si 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bezeaua cat am mixat eu frisca. Initial am vrut sa fac o crema din galbenusurile ramase dar cum sunt cu capul in nori am scapat pe jos castronul cu galbenusuri, nu-mi era ca am facut mizerie, mi-a fost ciuda ca am spart castronul....Deci am mixat foarte bine smantana pentru frisca. Apoi am inceput sa asamblez tortul. Am asezat pe un platou mai intai fusta cea mare a Pavlovei, am pus frisca si fructe, apoi a doua fusta ca marime, iar frisca si fructe, la final ultima fusta, frisca si fructe si am glazurat cu ciocolata topita.....si bineinteles ca nu am putut sa ma abtin si am facut o gaura-n fusta Pavlovei pe care am mancat-o, fusta, nu gaura....La multi ani mie ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, inclusiv zaharul vanilat, pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide

Blatul: Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele. Le lasati sa se raceasca. Galbenusurile le mixati impreuna cu zaharul. Incorporati uleiul, apoi ciocolata topita. Adaugati faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2019, 06:45
buna buna La multi ani!
la 06.08.2019, 06:54
la 06.08.2019, 07:17
La multi ani!!
la 06.08.2019, 07:21
La multi ani !!!!
la 06.08.2019, 08:55
La multi ani!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking