Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Postat de Constelatialeu in Torturi
6 Aug 2019 | 3089 vizualizari
Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Uite ca am ajuns sa sarbatoresc si-o juma de centenar, simplu si cu zambete la purtator. Imi doresc , chiar asa oare ce-mi doresc, nu stiu, revin peste 50 de ani si va spun, deocamdata nu mi-am dorit  ceva in mod expres dar am avut parte de multe experiente frumoase si haioase...n-o mai lalai si scriu reteta asta simpla pana nu mananc toata Pavlova de una singura. Mi-am facut un tort pe care sa-l mananc ca o calica de una singura, nu ca as trai de una singura, doar ca e ceea ce-mi place mie mult si altora nu prea.....:D

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 linguri amidon alimentar Dr. Oetker
  • 1 lingura otet
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata La.Dorna
  • zmeura si mure proaspete
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si otetul si am mixat cca 3-4 min. Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am format fusta Pavlovei in 3 dimensiuni. Cuptorul electric  setat pe functia cu ventilatie l-am preincalzit la 130 grade, am bagat tava la cuptor pentru 6-7 min, apoi am redus temperatura la 100 grade si am lasat bezeaua sa se usuce frumos cca 1 ora si 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bezeaua cat am mixat eu frisca. Initial am vrut sa fac o crema din galbenusurile ramase dar cum sunt cu capul in nori am scapat pe jos castronul cu galbenusuri, nu-mi era ca am facut mizerie, mi-a fost ciuda ca am spart castronul....Deci am mixat foarte bine smantana pentru frisca. Apoi am inceput sa asamblez tortul. Am asezat pe un platou mai intai fusta cea mare a Pavlovei, am pus frisca si fructe, apoi a doua fusta ca marime, iar frisca si fructe, la final ultima fusta, frisca si fructe si am glazurat cu ciocolata topita.....si bineinteles ca nu am putut sa ma abtin si am facut o gaura-n fusta Pavlovei pe care am mancat-o, fusta, nu gaura....La multi ani mie ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

Postat de diaconta

Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici , într-o forma de 20 cm. Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green...

Citeste continuarea

Desert tort V.51

Postat de Constelatialeu

Desert tort V.51

Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2019, 06:45
buna buna La multi ani!
la 06.08.2019, 06:54
la 06.08.2019, 07:17
La multi ani!!
la 06.08.2019, 07:21
La multi ani !!!!
la 06.08.2019, 08:55
La multi ani!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking