Ingrediente
- 5 albusuri
- 270 g zahar tos
- un praf de sare
- 2 linguri amidon alimentar Dr. Oetker
- 1 lingura otet
- Crema
- 500 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata La.Dorna
- zmeura si mure proaspete
- ciocolata topita
Mod de preparare
Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si otetul si am mixat cca 3-4 min. Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am format fusta Pavlovei in 3 dimensiuni. Cuptorul electric setat pe functia cu ventilatie l-am preincalzit la 130 grade, am bagat tava la cuptor pentru 6-7 min, apoi am redus temperatura la 100 grade si am lasat bezeaua sa se usuce frumos cca 1 ora si 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bezeaua cat am mixat eu frisca. Initial am vrut sa fac o crema din galbenusurile ramase dar cum sunt cu capul in nori am scapat pe jos castronul cu galbenusuri, nu-mi era ca am facut mizerie, mi-a fost ciuda ca am spart castronul....Deci am mixat foarte bine smantana pentru frisca. Apoi am inceput sa asamblez tortul. Am asezat pe un platou mai intai fusta cea mare a Pavlovei, am pus frisca si fructe, apoi a doua fusta ca marime, iar frisca si fructe, la final ultima fusta, frisca si fructe si am glazurat cu ciocolata topita.....si bineinteles ca nu am putut sa ma abtin si am facut o gaura-n fusta Pavlovei pe care am mancat-o, fusta, nu gaura....La multi ani mie !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|