Desert pere umplute, imbracate in foietaj

Postat de sufletista in Dulciuri
11 Aug 2021 | 1552 vizualizari
Desert pere umplute, imbracate in foietaj

Retete de suflet

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 400 g aluat foietaj
  • 100 g migdale macinate
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri miere de albine
  • 1/2 l vin
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • ghimbir
  • nucsoara

Mod de preparare

Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele.

Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce furculita intra cu usurinta in ele.

Le scoatem pe un platou si lasam sa se raceasca,dupa care cu atentie le scoatem cotoarele.

Intr-un bol amestecam nuca cu migdale si mierea de albine.

Umplem fiecare para cu amestecul de migdale.

Aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei il vom taia fasii subtiri si infasuram fiecare para care este putin umeda ca sa nu se desfaca aluatul.

Adaugam perele pe tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca daca rezstem tentatie inainte sa le revim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere umplute, imbracate in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert biscuiti Norisori

Postat de caroline

Desert biscuiti Norisori

Din cantitatile de mai sus au iesit 30 bucati Norisori :)   1.  Incepem prin a da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170 grade , deoarece prepararea dureaza foarte putin ....

Citeste continuarea

Mousse de ricotta si dulceata de capsune

Postat de licurici_lra

Mousse de ricotta si dulceata de capsune

Se incepe cu dulceata.  Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2021, 09:30
Un deliciu!
la 11.08.2021, 09:38
la 11.08.2021, 10:03
delicioase!
la 11.08.2021, 11:42
la 11.08.2021, 13:22

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking