Desert piersici umplute cu crema

Postat de sufletista in Dulciuri
3 Ian 2018 | 5386 vizualizari
Desert piersici umplute cu crema

RETETA ROMANEASCA  

Ingrediente

  • Coji
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 250 g gem de visine(sau oricare altul)
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • colorant alimentara

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana ce devine o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic.

Modelam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele.

Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute.

Coacem in cuptorul incalzit, cca. 15 min la 180 grade C, pana ce se rumenesc usor pe fund.

Imediat ce le scoatem din cuptor, le scobim cu ajutorul unui cutitas.

Razatura nu o aruncam pentru ca o vom folosi la crema.

Crema-mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra, adaugam cacaua, gemul, esenta, razatura de la fursecuri pe care am maruntit-o cu degetele bucatile mai mari.

Umplem cojile piersicilor si le lipim cate 2.

Le dam la frigider cca. 1 ora pentru a se intari crema.

Punem cate 100 ml lapte in 2 castroane si adaugam colorant alimentar, pe o farfurie adaugam zahar.

Trecem piersicile prin colorant, dupa care le tavalim prin zahar si le asezam intr-un platou.

Dam la rece peste noapte inainte de servire. 

Eu am dublat ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piersici umplute cu crema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Postat de gospodariu

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare....

Citeste continuarea

Desert piersicute

Postat de gicuta69

Desert piersicute

Aluat:  Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2018, 22:30
am mancat mai demult si imi plac, insa nu le-am pregatit niciodata asa ca servesc de la tine
la 03.01.2018, 22:40
la 03.01.2018, 23:11
N-am mai mâncat de mult timp, dar mi-amintesc că erau foarte bune și arătau minunat!
la 03.01.2018, 23:40
Macarons romanesti
la 03.01.2018, 23:58

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking