Desert piure de castane - eternul feminin

Postat de amalia01 in Dulciuri
10 Oct 2018 | 4952 vizualizari
Desert piure de castane - eternul feminin

Ce ar fi toamna fara castane si mirosul imbietor de copt ? Dar fara piureul fin si aromat? Reteta care mi-a oferit inspiratie este aceasta: https://www.bucataras.ro/retete/piure-de-castane-12096.html   Iar nota originala oferita de mine este faptul ca inainte de a le fierbe , am si copt castanele . Am renuntat la unt si am folosit lapte , iar pentru "condimentare" am folosit un amestec de condimente de origine araba care contine scortisoara, cuisoare, zahar brun , cardamon si vanilie.   A rezultat o aroma si un gust pe care nu il poti defini: dulce, usor picant , incitant- exact ca o femeie.

Ingrediente

  • 1 kg castane
  • 400 ml apa
  • 200 ml lapte + 200 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt amestec de condimente arabe pentru cafea ( scortisoara, cardamon, cuisoare, zahar brun, vanilie)
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • ciocolata

Mod de preparare

Castanele le speli, le increstezi la varf in patru, le stropesti bine cu apa si le dai la cuptorul fierbinte pentru 20 de minute. Cureti castanele de coaja cat sunt calde si le pui la fiert in apa cu lapte si zahar. Lasi sa fiarba la foc mic, sub capac, timp de 30 de minute. Stingi focul si le lasi sa absoarba sub capac cat mai mult din siropul ramas, pana cand se racoresc putin. Blendezi totul, adaugand restul de lapte cate putin. Daca vrei ca piureul sa fie mai moale, poti suplimenta cantitatea de lapte. In final adaugi condimentele. Bati frisca cu mixerul pana cand devine cremoasa.
Pentru servire umezesti gura paharului/cupei cu esenta de rom si o treci prin condimentul presarat pe un servetel de hartie. Pui 2 linguri de frisca in pahar, piure de castane, frisca din nou si decorezi cu ciocolata.
Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piure de castane - eternul feminin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

Postat de katty

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

 Facem mai intai, inghetata de vanilie. Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem...

Citeste continuarea

Pancakes cu mere si alune

Postat de mirela0911

Pancakes cu mere si alune

Inr-un bol, se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste oua. Se adauga si scortisoara si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2018, 17:13
la 10.10.2018, 19:15
Foarte bun
la 10.10.2018, 19:15
Mai ales pregatit in casa
la 11.10.2018, 08:43
la 11.10.2018, 09:59
Cat de bun e!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking