Desert piure de castane - eternul feminin

Postat de amalia01 in Dulciuri
10 Oct 2018 | 4945 vizualizari
Desert piure de castane - eternul feminin

Ce ar fi toamna fara castane si mirosul imbietor de copt ? Dar fara piureul fin si aromat? Reteta care mi-a oferit inspiratie este aceasta: https://www.bucataras.ro/retete/piure-de-castane-12096.html   Iar nota originala oferita de mine este faptul ca inainte de a le fierbe , am si copt castanele . Am renuntat la unt si am folosit lapte , iar pentru "condimentare" am folosit un amestec de condimente de origine araba care contine scortisoara, cuisoare, zahar brun , cardamon si vanilie.   A rezultat o aroma si un gust pe care nu il poti defini: dulce, usor picant , incitant- exact ca o femeie.

Ingrediente

  • 1 kg castane
  • 400 ml apa
  • 200 ml lapte + 200 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt amestec de condimente arabe pentru cafea ( scortisoara, cardamon, cuisoare, zahar brun, vanilie)
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • ciocolata

Mod de preparare

Castanele le speli, le increstezi la varf in patru, le stropesti bine cu apa si le dai la cuptorul fierbinte pentru 20 de minute. Cureti castanele de coaja cat sunt calde si le pui la fiert in apa cu lapte si zahar. Lasi sa fiarba la foc mic, sub capac, timp de 30 de minute. Stingi focul si le lasi sa absoarba sub capac cat mai mult din siropul ramas, pana cand se racoresc putin. Blendezi totul, adaugand restul de lapte cate putin. Daca vrei ca piureul sa fie mai moale, poti suplimenta cantitatea de lapte. In final adaugi condimentele. Bati frisca cu mixerul pana cand devine cremoasa.
Pentru servire umezesti gura paharului/cupei cu esenta de rom si o treci prin condimentul presarat pe un servetel de hartie. Pui 2 linguri de frisca in pahar, piure de castane, frisca din nou si decorezi cu ciocolata.
Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piure de castane - eternul feminin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Postat de autodiag

Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la...

Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de gaby_d

Prajitura Snickers

Blat Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa. Adauga faina cernuta impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2018, 17:13
la 10.10.2018, 19:15
Foarte bun
la 10.10.2018, 19:15
Mai ales pregatit in casa
la 11.10.2018, 08:43
la 11.10.2018, 09:59
Cat de bun e!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking