Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 1 kg branza dulce
- 250 gr. branza sarata
- 150 gr. unt
- 250 gr. smantana
- 400 gr. iaurt grecesc
- 300 gr. zahar
- 3 linguri faina
- 5 linguri gris
- 3 oua
- vanilie dupa gust
- esenta de rom
- coaja de portocale Bio
- coaja de lamaie Bio
- un pahar de frisca lichida indulcita
- stafide aurii
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare
Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra.
Untul se topeste si se pune peste branza dulce amestecata cu cea sarata, se adauga zaharul, ouale, iaurtul, smantana, aromele, vanilia, romul, coaja de portocala si de lamaie, se amesteca pana la omogenizare, se adauga grisul, faina si se amesteca bine.
In tava unsa cu unt, se asaza prima foaie care se unge cu frisca lichida, se adauga a doua foaie, se unge cu frisca lichida, apoi procedam la fel pana ce am pus jumatate din foi, turnam toata compozitia, asezam stafidele si punem deasupra restul de foi unse intre ele cu frisca lichida. Intepam din loc in loc cu o furculita pe toata suprafata foilor.
Frisca lichida va face foile dulci si pufoase dupa coacere.
Coacem placinta pana ce se rumeneste frumos, poate dura undeva in jur de 45 de minute la cuptorul incins la 180 de grade, sau chiar si o ora in functie de cuptor.
Cand se raceste complet, pudrati placinta cu zahar pudra vanilat si bucurati-va de bunatatea ei!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|