Ingrediente
- 5 linguri iaurt grecesc
- un praf de sare
- 2-3 linguri zahar
- esenta de vanilie
- un ou
- 2 linguri ulei
- un praf de copt
- faina cat cuprinde
- UMPLUTURA
- 500 gr de dovleac ras
- 5-6 linguri
- zahar scortisoara
Mod de preparare
Incepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se incorporeaza, apoi se adauga faina pe rand pana obtinem un aluat ce poate fi intins.Se imparte in doua , se intinde foaie , se pune in tava cu hartie de copt, umplutura si cealalta foaie , se inteapa cu furculita si se da la cuptor 40 -50 min la foc potrivit pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac 2" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|