Desert placinta cu dovleac

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
9 Noi 2018 | 4333 vizualizari
Desert placinta cu dovleac

Este pentru prima data cand folosesc dovleac placintar la un desert. Mereu ma feream sa il folosesc, pentru ca ai mei ziceau ca nu le place, iar mie nici atat. Acum am tot primit dovleac si am zis sa fac macar o placinta simpla, sa pun in umplutura diverse arome ca sa ascund gustul sau si sa vad ce iese si daca le place alor mei. Am avut mari emotii, recunosc, dar cand au gustat m-au intrebat daca nu cumva am pus mere in loc de dovleac 😄😄😄. Deci, stiu sa fac magie, din ceva, sa obtin altceva. Le-a placut asa mult, ca de atunci am tot pregatit deserturi cu dovleac. Poate va place si o pregatiti si voi. Ce spuneti?

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt
    • 2 oua
    • 3 linguri iaurt
    • 5 linguri zahar
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • 450 gr faina
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 1 kg dovleac placintar curatat
    • 50 gr unt
    • 5 linguri zahar
    • 1 lingurita scortisoara
    • 1 lingurita vanilie
    • zahar pudra

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa se racoreasca. Dovleacul il dati pe razatoarea mica (merge si pe cea mare). Il puneti intr-o cratita cu untul si zaharul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati continuu pana scade bine umplutura si nu este zemoasa. La final adaugati vanilia, scortisoara, amestecati si mai lasati circa 1 minut pe foc. Dati umplutura deoparte, o lasati sa se raceasca.

Aluatul: Intr-un bol, mixati untul de la temperatura camerei cu zaharul. Adaugati ouale, unul cate unul, mixati dupa fiecare. Puneti iaurtul, vanilia, sarea, amestecati. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat, in compozitia de mai sus. Cand se intareste, framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen si usor de modelat. Il impartiti in doua bile egale. Tapetati cu unt si hartie de copt o tava de 24/37 cm. Presarati faina pe masa de lucru, intindeti prima bila de aluat, intr-o foaie subtire, o asezati in tava, o intepati cu fruculita. Taiati surplusul de pe pereti. Puneti umplutura, o nivelati. Intindeti si a doua foaie de aluat, o asezati peste umplutura, o intepati cu furculita. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 170 de grade. O lasati pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O pudrati cu zahar si apoi serviti din ea. O acoperiti cu folie ce ramane, iar a doua zi foile vor fi moi si placinta se va portiona mai usor, atunci calda se mai faramiteaza.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o reÈ›etă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci È™i miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Postat de merisor67

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezgheÈ›at, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul È™i îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt....

Citeste continuarea

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2018, 10:45
ÃŽmi place mult. Are un gust special...!
la 09.11.2018, 11:02
Tare mult imi plac si cu dovleac!
la 09.11.2018, 11:33
Imi place mult!
la 09.11.2018, 11:36
la 09.11.2018, 11:46

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking