Desert placinta cu mere

Postat de licurici_lra in Prajituri
7 Mar 2020 | 1199 vizualizari
Desert placinta cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:(ingredientele sunt pentru o foaie, ne trebuie 2 foi)
    • 200 g faina;
    • 100 g unt;
    • 100 ml apa calda;
    • 2 linguri zahar;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1.2 kg mere (fara coaja);
    • 5 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • 1 baton scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 2 linguri gris;
    • zahar pudra.

Mod de preparare

  1. Se incepe cu umplutura.
  2. Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  3. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
  4. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea.
  5. Untul se topeste cu zaharul, apoi se adauga peste faina, la fel si apa.
  6. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde pe o hartie de copt presarata cu faina.
  7. Foaia se pune cu tot cu hartia de copt intr-o tava, apoi se adauga umplutura de mere.
  8. Pentru a doua foaie se procedeaza la fel, dar se desprinde cu grija de pe hartia de copt, sa nu se rupa. (Eu am rasturnat-o cu tot cu hartia de copt, apoi am desprins-o usor)
  9. Se pune deasupra merelor, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.
  10. Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste.
  11. Cand se scoate din cuptor, se taie si se presara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Desert placinta cu pere si mere

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu pere si mere

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am...

Citeste continuarea

Desert placinta melc (cu lingura)

Postat de Constelatialeu

Desert placinta melc (cu lingura)

Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.03.2020, 08:49
foarte buna!
la 07.03.2020, 09:02
Delicioasa!
la 07.03.2020, 10:13
la 07.03.2020, 10:20
la 07.03.2020, 10:55
vreau vreo doua, hai trei bucati, nu te zgarci sa-mi dai...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking