Ingrediente
- Pentru aluat:(ingredientele sunt pentru o foaie, ne trebuie 2 foi)
- 200 g faina;
- 100 g unt;
- 100 ml apa calda;
- Pentru umplutura:
- 1.2 kg mere (fara coaja);
- 5 linguri zahar brun;
- 1 plic zahar vanilinat;
- 1 lingurita scortisoara;
- 1 baton scortisoara;
- zeama de lamaie.
- Suplimentar:
- 2 linguri gris;
- zahar pudra.
Mod de preparare
- Se incepe cu umplutura.
- Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
- Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
- Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea.
- Untul se topeste cu zaharul, apoi se adauga peste faina, la fel si apa.
- Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde pe o hartie de copt presarata cu faina.
- Foaia se pune cu tot cu hartia de copt intr-o tava, apoi se adauga umplutura de mere.
- Pentru a doua foaie se procedeaza la fel, dar se desprinde cu grija de pe hartia de copt, sa nu se rupa. (Eu am rasturnat-o cu tot cu hartia de copt, apoi am desprins-o usor)
- Se pune deasupra merelor, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.
- Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste.
- Cand se scoate din cuptor, se taie si se presara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|