Ingrediente
- 2 aluaturi de foietaj
- 1 ou +1 albus
- 40 gr de zahar
- 100 gr de pudra de migdale
- 100 gr de crema de castane dulce
- 50 gr de unt moale
- 1 galbenus + 1 lingurita lapte rece
- 1 figurina + 1 coroana
- 2 castane confiate
- 2 mere
Mod de preparare
Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un aluat. Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu oul batut cu laptele sau cu apa . Curatam merele si le taiem bucatele. Ascundem figurina in crema si presaram deasupra o castana confiata taiata bucatele si merele taiate. Acoperim totul cu cea de-a doua foaie. Sudam marginile. Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.
Decorati cu un cutit . Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|