Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

Postat de ctlina in Dulciuri
23 Ian 2021 | 1623 vizualizari
Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/placinta-cu-migdale-mere-si-crema-de.html

Ingrediente

  • 2 aluaturi de foietaj
  • 1 ou +1 albus
  • 40 gr de zahar
  • 100 gr de pudra de migdale
  • 100 gr de crema de castane dulce
  • 50 gr de unt moale
  • 1 galbenus + 1 lingurita lapte rece
  • 1 figurina + 1 coroana
  • 2 castane confiate
  • 2 mere

Mod de preparare

Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul  treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un aluat. Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu oul batut cu laptele sau cu apa . Curatam merele si le taiem bucatele. Ascundem figurina in crema si presaram deasupra o castana confiata taiata bucatele si merele taiate. Acoperim totul cu cea de-a doua foaie. Sudam marginile. Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.
Decorati cu un cutit . Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

Postat de medioto59

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

Mai intai ne ocupam de blat......eu l.am facut de pe o zi pe alta . Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul...

Citeste continuarea

Strudel cu fructe de padure

Postat de timea

Strudel cu fructe de padure

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.  Foile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2021, 12:33
Rapid si bun!
la 23.01.2021, 12:57
Delicioasa!
la 23.01.2021, 13:05
Delicioasa!
la 23.01.2021, 13:33
Un deliciu franțuzesc...!
la 23.01.2021, 14:43

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking