Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

Postat de ctlina in Dulciuri
23 Ian 2021 | 1618 vizualizari
Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/placinta-cu-migdale-mere-si-crema-de.html

Ingrediente

  • 2 aluaturi de foietaj
  • 1 ou +1 albus
  • 40 gr de zahar
  • 100 gr de pudra de migdale
  • 100 gr de crema de castane dulce
  • 50 gr de unt moale
  • 1 galbenus + 1 lingurita lapte rece
  • 1 figurina + 1 coroana
  • 2 castane confiate
  • 2 mere

Mod de preparare

Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul  treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un aluat. Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu oul batut cu laptele sau cu apa . Curatam merele si le taiem bucatele. Ascundem figurina in crema si presaram deasupra o castana confiata taiata bucatele si merele taiate. Acoperim totul cu cea de-a doua foaie. Sudam marginile. Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.
Decorati cu un cutit . Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...

Citeste continuarea

Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Postat de privatelaura

Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2021, 12:33
Rapid si bun!
la 23.01.2021, 12:57
Delicioasa!
la 23.01.2021, 13:05
Delicioasa!
la 23.01.2021, 13:33
Un deliciu franțuzesc...!
la 23.01.2021, 14:43

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking