Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

Postat de ctlina in Prajituri
26 Ian 2019 | 2508 vizualizari
Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

Iata a 2a reteta pregatita anul acesta cu ocazia Epifaniei dupa reteta cu ciocolata si pralin. Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. A fost asa de buna incat am facut-o de 2 ori. https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/placinta-cu-migdale-si-lemon-curd.htm

Ingrediente

  • 2 aluaturi rotunde de foietaj
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte pentru dorat
  • 1 figurina + 1 coroana

Pentru crema Lemon Curd :

  • zeama de la 3 lamai bio
  • 1 ou intreg si 2 galbenuse
  • 120 g de zahar
  • 1 lingura de maïzena (amidon de porumb)
  • coaja de la o lamaie

Crema de migdale:

  • 170 à 200 g de crema Lemon curd
  • 2 oua
  • 100 g de unt moale
  • 80 g zahar
  • 120 g de migdale macinate

Mod de preparare

Preparare Lemon Curd: 

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă in continuu cu un tel.

Se lasa sa se raceasca.

Acest preparat se poate pastra  timp de aproximativ o saptamana in frigider intr-un borcan inchis

Am pus film alimentar la suprafata si lasat o noapte la rece.

A 2- a zi incaziti cuptorul la 180°C.

Pregatiti crema de migdale :

Frecati untul cu zaharul, adaugati ouale treptat si apoi migdalele macinate.

Amestecati bine si incorporati apoi crema lemon curd. Puneti dupa gust, eu am pus 200 g.

Punem pe o placa tapisata un aluat de foietaj.

Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu ou batut sau cu apa .

Ascundem figurina şi acoperim cu cea de-a doua foaie.

Taiem surplusul de aluat si sudam marginile.

Decorati cu un cutit- eu am trecut deaspura un rulou decorat.

Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.

Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.

Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30 minute.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Foarte Buna ! Incercati !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu prune si aluat fraged

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu prune si aluat fraged

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama. Blatul 1: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul. Amestecam bine cu o paleta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de lamaie

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza la inceput cu un praf de sare apoi se adauga zaharul treptat, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. La...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 26.01.2019, 22:45
Am și eu în plan o ”Galette des Rois”... Aș fi făcut-o la timpul ei, dar nu aveam pudra de migdale...Foarte bună!
la 26.01.2019, 22:53
multumesc Rodica
la 26.01.2019, 23:19
la 26.01.2019, 23:20
la 27.01.2019, 07:29

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking