Ingrediente
- 4 foi subtiri de placinta filo
- 30 cl de lapte
- 20 cl de smantana lichida
- 90 g de gris
- 1 ou
- 1 lingura de coaja de portocala rasa
- 30 g de unt
- 60 g de zahar
- 20 g de unt topit
Decor:
Mod de preparare
Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul.
Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul.
Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic calduta, coaja de portocale rasa si amestecati bine cu un tel.
Se unge tava (20/25 cm) cu unt si se pune 1 foaie de placinta (lasati marginile sa depaseasca). Ungeti cu un pic de unt si puneti deasupra alta foaie. Repetati operatia.
Cand am pus cele 3 foi, punem crema de gris si aducem toate marginile spre mijoc.
Puneti deasupra foaia de placinta ramasa si ungeti-o cu un pic de unt topit,
Se coace placinta timp 15 - 20 de minute, la 200 °C.
Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si taiati in portii.
Pudrati cu zahar si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca- Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|