Ingrediente
- 8-12 foi de placinta
- 500 g de branza de vaci proaspata
- 2 linguri de gris
- 2 linguri smantana
- 4 linguri stafide
- 100 g zahar
- 1 pachet de zahar vanilat
- 2 oua
- vanilie pudra
- 25 g de unt topit
Mod de preparare
Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine.
Puneti vanilia si stafidele.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm).
Derulati foile de placinta.
Puneti 2-3 foi una peste alta.
Puneti deasupra 1/4 din crema de branza in lungime si rulati .
Repetati operatia de 4 ori, veti obtine 4 rulouri lungi.
Asezati-le in forma unsa, unul dupa altul.
Ungeti-le bine cu untul topit.
Dati la cuptor timp de 30-40 minute.
Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra.
Calduta este excelenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|