Desert placinta invartita cu branza si stafide

Postat de ctlina in Prajituri
18 Mar 2018 | 2491 vizualizari
Desert placinta invartita cu branza si stafide

O placinta invartitata crocanta si delicioasa. Am invartit-o in functie de forma de copt folosita. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/placinta-invartita-cu-branza-si-stafide.html

Ingrediente

  • 8-12 foi de placinta
  • 500 g de branza de vaci proaspata
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri stafide
  • 100 g zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 2 oua
  • vanilie pudra
  • 25 g de unt topit

Mod de preparare

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine.

Puneti vanilia si stafidele.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm).

Derulati foile de placinta.

Puneti 2-3 foi una peste alta.

Puneti  deasupra 1/4  din crema de branza in lungime si rulati .

Repetati operatia de 4 ori, veti obtine 4 rulouri lungi.

Asezati-le in forma unsa, unul dupa altul.

Ungeti-le bine cu untul topit.

Dati la cuptor timp de 30-40 minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra.

Calduta este excelenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)

Intr-un castron punem faina, untul taiat cubulete si foarte rece, sare si zaharul. Cu varfurile degetelor sfaramam untul cu faina, pana cand obtinem o consistenta nisipoasa. Acum este momentul sa...

Citeste continuarea

Cremeş (cremşnit)

Postat de diaconta

Cremeş (cremşnit)

Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei. Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 18:34
Foarte bune sunt învârtitele...!
la 18.03.2018, 18:40
aHHH CE BUNA AR FI
la 18.03.2018, 18:43
Deliciu, mai ales fierbinte, nu conteaza ca-i invartita , rasucita sau zdrentuita....
la 18.03.2018, 19:12
la 18.03.2018, 19:32
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking