Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

Postat de merisor67 in Prajituri
9 Apr 2015 | 21422 vizualizari
Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

Am incercat o alta varianta a celebrei prajituri de post modificand atat aluatul cat si crema. A iesit o bunatate!

Ingrediente

Foi:

  • 5 linguri bulion
  • 10 linguri apa
  • 15 linguri ulei
  • 100 gr zahar
  • 700 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 varf cutit sare

Pentru crema:

  • 1200 ml apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 gr gris
  • 2 linguri faina
  • 450 gr compot de ananas(doar fructele)
  • 125 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 400 gr gem de prune cu miez de nuca

Mod de preparare

Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora.

Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Este bine sa folosim bulion facut in casa, fara consevanti.

Vom obtine un aluat nu foarte tare si usor lipicios, dar nu ne vom speria, pentru ca il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute, acoperit cu o folie si vom observa ca nu va mai fi lipicios.

Dupa ce am lasat aluatul la odihnit, il impartim in patru parti egale.

Infainam usor masa de lucru si sucitorul de aluaturi si intindem fiecare parte de aluat in cate o foaie cat dimensiunea tavii.

Rulam foaia pe sucitor si o transferam pe tava unsa usor cu putin ulei.

Coacem fiecare foaie cate 3-5 minute in cuptorul preincalzit, la 180 de grade.

Pentru crema, amestecam grisul cu faina si zaharul si le diluam cu putina apa rece. 

Adaugam si putina sare, uleiul si restul de apa si fierbem crema la foc mediu, mestecand continuu, pana cand se ingroasa mai mult decat o budinca si incepe sa faca basicute.

Dam crema la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta la suprafata.

Scurgem bucatile de ananas si le trecem prin blender, apoi incorporam piureul rezultat in crema rece, adaugand cate putin si mixand pana se omogenizeaza.

Asezam hartie de copt in tava pe care am copt foile si punem prima foaie.

Intindem peste ea jumatate din crema, o acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem gemul de prune cu nuca, asezam urmatoarea foaie peste el, la fel presam usor foaia si intindem restul de crema, terminand cu ultima foaie de aluat.

Acoperim prajitura cu o folie, asezam peste ea o greutate si o dam la rece de pe o zi pe alta sau cel putin 4-5 ore, pentru a o putea portiona frumos.

Eu am taiat doar marginile in aceeasi zi, pentru pofticiosi :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cosulet cu umplutura de mere

Postat de oanapl

Desert tarta cosulet cu umplutura de mere

Pentru aluat , tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...

Citeste continuarea

Prajitura "Buzdugan" (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Prajitura "Buzdugan" (reteta video)

Pregatim prajiturile astfel: Blaturile (pentru 24 de discuri de 7-8 cm diametru, care vor forma 12 prajituri) Separam ouale, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2015, 12:55
Ce bine arata
la 09.04.2015, 12:56
Ador ananasul! Imi place combinatia!
la 09.04.2015, 13:11
Arată bine
la 09.04.2015, 13:13
Foarte fain arata si cred ca-i si gustoasa! Nu stiu de ce tot fug de foile astea.. dar si cand mi-oi face curaj.. sa te tii )
la 09.04.2015, 13:14
buna buna

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking