Ingrediente
- Blat turnat
- 2 oua ( am avut oua de gaini nestresate, din alea de la curte )
- 2 albusuri
- un praf de sare
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- cca 250 g faina
- 5 g praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- coaja de lamaie
- coaja de clementina
- Umplutura
- 500 g branza dulce ( scursa bine )
- 150 g zahar
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 pliculet vanilie bourbon
- 1 lingura plina cu smantana grasa peste 35% grasime
- 60 g stafide aurii
- Pt. pudrat
- zahar farin
Mod de preparare
Blatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt , coaja de la lamaie si clementina si omogenizam bine. Tapetem o tava cu ( 20/28 cm ) hartie de copt si turnam jumatate din compozitie, bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 10 min.
Umplutura : Braza dulce cu un praf de sare, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat le omogenizam, adaugam si vanilia bourbon si la final smantana dulce si stafidele.
Dupa 10 min scatem tava din cuptor intindem umplutura si deasupra restul de compozitie a blatului. Bagam tava din nou la cuptor cca 20-25 min, pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii, Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar. Cum eu n-am rabdare si mie imi plac placintele cu branza sa fie fierbinti cand le mananc, binenteles ca mi-am taiat marginile.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta turnatoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|