Desert placinte de post cu dovleac

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
18 Noi 2020 | 2874 vizualizari
Desert placinte de post cu dovleac

Daca sunteti iubitori de dovleac si va place sa il consumati in aceasta perioada, va recomand si aceste placinte de post. Umplutura am imbunatati-o cu aroma de scortisoara, putin gem si a iesit o bunatate. Placintele servite calde, mai ales in aceasta perioada, nu pot fi decat o incantare. Merg bine cu un ceai, o cana de vin fiert sau o cana de lapte pentru cei care nu tin post. La mine in bucatarie miroase prea bine, asa ca va indemn sa le faceti si voi.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 320 ml apa minerala
    • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
    • 2 linguri zahar brut
    • 20 ml ulei de cocos topit
    • 15 ml ulei de floarea soarelui
    • esenta de vanilie
    • esenta de portocale
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 700 gr dovleac curatat
    • 1 lingurita ulei de cocos
    • 3 linguri gem de gutui cu pere
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Incepeti cu umplutura, ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti pe foc, amestecati la foc potrivit pana umplutura este scazuta si nu mai are lichid. O dati deoparte si lasati sa se raceasca umplutura.

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, zaharul si un praf de sare. Apa minerala o incalziti putin, cat sa fie calduta. O incorporati treptat peste faina, incepeti si framantati. Adaugati vanilia si esenta de portocale. Turnati ulei de cocos topit, cate putin si framantati. La final incorporati uleiul de floarea soarelui. O sa obtineti un aluat omogen, dar usor lipicios. Il acoperiti cu un prosp curat, il lasati la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit si il il impartiti in 12 bucati. Luati fiecare bucata in parte, o intindeti, dar nu prea subtire, puneti cate o lingura plina de umplutura in mijloc. Formati placintele si le asezati pe o tava, pe hartie de copt. Aprindeti cuptorul, il setati la 180 de grade si il lasati 10 minute sa se incinga. Introduceti placintele pentru circa 30 de minute, pana sunt rumenite. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le puteti pudra cu zahar, puteti sa le ungeti cu un sirop, cum doriti voi. Le serviti calde. Daca va mai raman placinte, cat sunt calde, le puneti intr-un bol si le inveliti in folie alimentara ca sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu scortisoara

Postat de timea

Clatite pufoase reteta cu scortisoara

Clatite pufoase reteta Intr-un bol mixam oul cu un varf de cutit sare, zaharul si zaharul vanilat, folosind un tel. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2020, 20:14
super!
la 18.11.2020, 20:16
Perfecta pentru cafeaua de dimineață!
la 18.11.2020, 20:27
la 18.11.2020, 20:29
Grozav de bune si aromate!
la 18.11.2020, 20:36

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking