Ingrediente
- Pentru aluat
- 600 grame faina
- 150 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 100 g unt
- 10 grame drojdie proaspata
- 1 varf cutit sare
- 2 oua
- un plic zahar vanilat
- Umplutura
- 3-4 gutui potrivite, spalate si curatate de cotor
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei floarea soarelui rafinat
- Pentru decor
- un ou batut cu o lingura lapte
- pentru pudrat palcintele, zahar pudra
Mod de preparare
Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.
Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la loc cald cam o ora.
Intre timp gutuile le dam prin razatoarea mare, apoi le calim intr-o tigaie cu cele 2 lingure de ulei, adaugam zaharaul si lasam pana se evapora sucul lasat de gutui. Dam deoparte si lasam sa raceasca complet.
Din aluatul dospit, formam 12 bilute egale, apoi intindem pe rand cate una si le umplem cu umplutura.
Unim colturile pe mijloc in cruce, aplatizam putin si le punem pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam asa inca 15 minute, ungem cu ajutorul unei pensula placintele formate cu oul batut cu lingura de lapte si introducem tava in cuptor la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana placintele se rumenesc frumos.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte Poale -n brau cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|