Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya in Dulciuri
24 Oct 2019 | 7107 vizualizari
Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Reteta de fata este una ce merita facuta. Se pot umple placintele cu mere, branza simpla sau cu stafide. Eu am ales de data aceasta varianta cu gutui. Nu necesita mari cunostinta in bucatarie si nu ia mult timp. Ideala pentru copii sau pachetel la munca. Va indemn s-o incercati. Au rezultat 12 placinte cate 6 in tava

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 600 grame faina
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 2 oua
  • un plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 3-4 gutui potrivite, spalate si curatate de cotor
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei floarea soarelui rafinat
  • Pentru decor
  • un ou batut cu o lingura lapte
  • pentru pudrat palcintele, zahar pudra

Mod de preparare

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.

Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si lasam la loc cald cam o ora.

Intre timp gutuile le dam prin razatoarea mare, apoi le calim intr-o tigaie cu cele 2 lingure de ulei, adaugam zaharaul si lasam pana se evapora sucul lasat de gutui. Dam deoparte si lasam sa raceasca complet.

Din aluatul dospit, formam 12 bilute egale, apoi intindem pe rand cate una si le umplem cu umplutura.

Unim colturile pe mijloc in cruce, aplatizam putin si le punem pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam asa inca 15 minute, ungem cu ajutorul unei pensula placintele formate cu oul batut cu lingura de lapte si introducem tava in cuptor la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana placintele se rumenesc frumos. 

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte Poale -n brau cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de CameliaComan

Gogosi pufoase la cuptor

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt...

Citeste continuarea

Desert bilute din biscuiti

Postat de Reli_B

Desert bilute din biscuiti

Amestecam intr-un bol biscuitii zdrobiti cu cacaua, nuca macinata, migdalele macinate si alunele de padure. Intr-o cratita punem laptele, zaharul, un plic zahar vanilat, untul si ciocolata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2019, 16:28
Cât de bune trebuie să fie...!
la 24.10.2019, 16:57
la 24.10.2019, 18:06
la 24.10.2019, 18:32
Delicioase!
la 24.10.2019, 19:27
Vai ... cum arata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking